Macron'dan Türkiye'ye Ağır İftira

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını kurtarmak için başlattığı kara harekatı sonrası Ermenistan ile başlayan çatışmalara ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan Türkiye’yi hedef alan bir açıklama geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2 Ekim 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’yi hedef alarak, Gaziantep üzerinden Dağlık Karabağ’a Suriye’den güya 300 cihatçı militanın gönderildiğini ve Azerbaycan saflarında savaştığını ileri sürdü.

MACRON, PUTİN’DEN TEYİT ALMIŞ!

BBC Türkçe’nin haberine göre; Türkiye’den konuya ilişkin izahat istediğini belirten Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin’den de teyit aldığını ve NATO’yu göreve çağırdığını kaydetti. Yaptığı basın açıklamasında İslam karşıtı demeçler veren Macron, gelen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayacağını da sözlerine ekledi.

AZERBAYCAN ORDUSUNDA AĞIR DARBE YİYEN ERMENİSTAN ATEŞKES İSTİYOR!

Hatırlanacağı üzere dün, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları olan Fransa, Rusya ve ABD, hemen ateşkes için Azerbaycan ve Ermenistan’ı müzakere masasına davet etmişti. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda büyük kayıplar veren Ermenistan, bu açıklamaya karşılık olarak “hazırız” yanıtını verdi.

AZERBAYCAN’IN KARABAĞ’DA İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR: AĞDERE’DE STRATEJİK TEPELER ELE GEÇİRİLDİ

Azerbaycan ordusu, topraklarını Ermenistan işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonlara devam ediyor. Dağlık Karabağ’a başlatılan kara harekatı kapsamında Azerbaycan kuvvetleri, dün gece boyunca süren çatışmalarda Ağdere ilinin Madagiz bölgesinde bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladı.

ERMENİLERE AİT 5 ZIRHLI DAHA İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Cebrail-Fuzuli hattında Azerbaycan ordusunun, Ermeni birliklerinin direnişini kırdığını ve geri çekilmeye zorladığını kaydetti. Gece boyu süren çatışmalarda Ermenistan’a ait 5 zırhlının daha imha edildiğini kaydeden Bakanlık, askerin moralinin hayli yüksek olduğunu ve ilerleyişin süreceğini belirtti.

AZERBAYCAN ORDUSUNDAN AĞIR DARBE YİYEN ERMENİSTAN, SİVİLLERE SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR!

Azerbaycan ordusundan ağır darbe yiyen Ermenistan ise, Azerbaycan halkının yaşadığı sivil yerleşim yerlerine top atışlarını sürdürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ağdam iline bağlı Hındıristan, Alibeyli, Ahmedağalı ve Seferli köyleri düşman tarafından ağır ateşe tutuluyor. Sivil halk arasında ölü ve yaralılar var.” denildi. Öte yandan, Ermenistan’ın Gorus ilinden de Azerbaycan topraklarına füze atışının yapıldığı bilgisi paylaşılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun da karşılık vereceği ifade edildi.

AZERBAYCAN, DAĞLIK KARABAĞ’DA TOPRAKLARINI GERİ ALIYOR

Toprak bütünlüğünü yeniden sağlamak için harekete geçen Azerbaycan, Dağlık Karabağ’daki ilerleyişini açıkça “kurtuluş savaşı” olarak nitelendirdi. Uluslararası ilişkiler literatüründe “dondurulmuş sorun” olarak ifade edilen Dağlık Karabağ’da çatışma her geçen gün şiddetleniyor. Azerbaycan, en üst perdeden çözümün artık müzakere masasında değil sahada olduğunu vurguladı ve Dağlık Karabağ’daki topraklarını işgalden kurtarmak için kara harekatı başlattı.

30 Eylül 2020 itibarıyla Azerbaycan, çok yüksek ve stratejik öneme sahip dağlık bölgeler de dahil olmak üzere 7 köyü işgalden kurtardı. Stratejik Murov Dağı’nda hakimiyeti ele aldı. Bakü yönetiminin tarihi nitelik taşıyan harekatı sonucunda, 1994 ateşkesine kadarki süreçte Ermenilerce işgal edilen toprakların önemli bir kısmı işgalden kurtarıldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 2300 Ermeni askerinin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ermenistan’a ait pek çok zırhlı ve askeri teçhizat imha edilirken; Erivan, yine sivilleri hedef alarak 16 Azerbaycan Türkünü katletti. Azerbaycan ordusunun, Ermeni işgalindeki Dağlık Karabağ’da ilerleyişi sürüyor.

Karabağ, Azerbaycan’da Kür ve Aras nehirleri arasındaki dağlık bölgeye Azerbaycan Türkleri tarafından verilen bir isimdir. Bölgede,  Ağdam, Kelbecer, Laçın, Cebrail, Fuzuli, Gubadlı ve Zengilan isimli yerleşim yerleri bulunmaktadır. Sovyetler Birliğinin 1989’da bölgede önce özerklik ilan edip sonradan Azerbaycan’a bağlamasını kabul etmeyen Ermenistan, Dağlık Karabağ’ın başkenti Hankendi’de Azerbaycanlılara saldırmaya başladı. Rusya’nın da desteğini alan ve Azerbaycan’ın hazırlıksız olmasını fırsat bilen Erivan, sivil katliamlarıyla Dağlık Karabağ ve çevresine yönelik işgal sürecini başlattı. Tarihler 28 Aralık 1991’i gösterdiğinde Ermeni birlikleri Dağlık Karabağ’ın merkezi Hankendi’yi işgal etti.

QHA Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.