Lübnan'daki büyük patlamada en az 50 Kişi öldü 2 bin 700'ün üzerinde yaralı var

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde bugün meydana gelen patlamada çok sayıda binalar yıkıldı ve 50'nin üzerinde insanın öldüğü anlaşıldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı; Beyrut Limanı'ndaki patlamada en az 50 kişinin öldüğünü ve 2 bin 700'ün üzerinde kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralıların arasında 2 de Türk vatandaşının bulunduğu öğrenildi. 

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut'taki patlamada ilk belirlemelere göre 50 kişinin öldüğünü, 2 bin 700 kişinin yaralandığını belirtti. Yerel medyada ise ölü sayısının açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu ileri sürüldü. Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.