Litvanya'da üçlü görüşme gerçekleşti

Litvanya'nın başkenti Vilnius Zirvesi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson görüştü.

NATO Devlet ve Hükumet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için bugün Litvanya'nın başkenti Vilnius'a giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada resmi temaslara başladı. NATO, Türkiye ve İsveç arasında; Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımı konulu üçlü zirve gerçekleşti.

TÜRKİYE, İSVEÇ VE NATO ARASINDA ÜÇLÜ ZİRVE

Vilnius'taki LIETXPO Sergi ve Kongre Merkezi’nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson bir araya geldi. Üçlü zirvede, Türkiye'nin şerh koyduğu İsveç'in NATO'ya üyeliği meselesi ele alındı. Ayrıca, NATO ve ABD'den bugün verilen Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğine ilişkin olumlu mesajların görüşüleceği belirtildi.

ERDOĞAN, AB KONSEYİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan'ın zirve kapsamındaki ikinci görüşmesinin Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile olacağı öğrenildi. Erdoğan ile Michel’in görüşmesinin Türkiye saati ile 19.30’da başlaması bekleniyor. Görüşmenin, basına kapalı olacağı belirtildi.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ GÜNDEMDE

NATO Liderler Zirvesi'nde İsveç'in NATO üyeliği, önemli gündem maddelerinden birisi. İsveç, ülkede bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye verilen desteğe engel olmadığı gerekçesiyle, NATO üyesi Türkiye'nin onayından geçemedi.

Türkiye'nin İsveç'e yönelik tutumu ve İsveç'in ülkedeki terör faaliyetleri, Vilnius'taki görüşmelerde müzakere edilecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, geçen hafta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'ın görüşmesi için toplantı planladığını aktarmıştı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.