Libya krizi: Başbakan Sarraj ve General Hafter'in bugün Moskova'da ateşkes anlaşması imzalaması bekleniyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Libya'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla yürürlüğe giren ateşkes ikinci gününe girerken, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayez el Sarraj ile ülkenin doğusunu kontrol altında tutan General Halife Hafter'in bugün Moskova'da bir ateşkes anlaşması imzalaması bekleniyor.

BBC'nin paylaşımına göre, 2015 tarihli siyasi anlaşma kapsamında danışma heyeti olarak kurulan Devlet Yüksek Konseyi'nin Başkanı Halid el Mecri, Libya'da yayın yapan el Ahrar kanalına yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasının imzalanmasının siyasi sürecin yeniden başlamasının önünü açacağını söyledi.

Mecri, Sarraj ile birlikte Moskova'ya giden heyette yer aldığını da ifade etti. Hafter'in heyetinde de şu anda Tobruk'ta bulunan ve uluslararası alanda tanınan parlamentonun başkanı Agila Salah yer alıyor.

Bu açıklamadan birkaç saat önce Bloomberg ajansı üst düzey bir Türk yetkili ile kıdemli bir Batılı diplomata dayandırdığı haberinde, Sarraj ile Hafter'in Moskova'da bugün biraraya gelmelerinin ve ardından da ateşkes anlaşması imzalaması beklendiğini bildirdi.

Rus yetkili: Türkiye, bu konuda Rusya ile işbirliği yapıyor

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, akşam saatlerinde önce Hafter'in ardından da Sarraj'ın Moskova'ya ulaştığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
LibyaSarrajGeneral Hafter
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.