Letonya, mülteci krizi nedeniyle Belarus sınırında tatbikat başlattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Letonya, mülteci krizi nedeniyle Belarus sınırında tatbikat başlattı. Belarus-Polonya sınırında yaşanan mülteci krizi çerçevesinde başlatılan tatbikata 3 bin askerin katıldığı bildirildi.

Letonya ordusu, Belarus sınırı yakınlarında “The Decisive Point” adı verilen tatbikat başlattı. 12 Aralık 2021’e kadar sürecek olan plansız tatbikata 3 bin askerin katılacağı aktarıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks tatbikatın, AB-Belarus sınırında yaşanan mülteci krizi çerçevesinde düzenlendiğini vurgularken, “Mülteci grupların daha fazla kuzeye ilerleyerek Letonya’ya ulaşabilme olanağını göz ardı edemeyiz. Bunun için hazırız.” diye kaydetti.

AB’DEN HİBRİT SALDIRI SUÇLAMASI

Bilindiği gibi, Avrupalı ​​liderler Belarus’u, AB’nin Polonya sınırını yasa dışı yollardan geçmek için Suriye ve Afganistan gibi ülkelerden göçmen getirerek hibrit bir saldırı gerçekleştirmekle suçluyor.

BELARUS-POLONYA MÜLTECİ KRİZİ

Avrupa Birliği (AB), Belarus yönetimine karşı, 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tavrı ve ardından muhalif bir gazeteciyi taşıyan Ryanair Havayollarına ait uçağını zorla indirmesi nedeniyle yaptırımlar uyguladı. Buna karşılık olarak Belarus lideri Lukaşenko, AB’yi açıkça tehdit ederek yaptırımlara misilleme olarak ülkenin mülteci politikasını AB’yi zor durumda bırakmak için değiştireceklerini ilan etmişti. Belarus’un tavrı Rusya tarafından da desteklendi.

Putin’in en önemli muhaliflerinden siyasetçi Aleksey Navalnıy’nin zehirlenmesinin ardından AB’nin yaptırım uyguladığı Rusya açısından da göçmen akımıyla AB’yi zor durumda bırakmak uygun bir taktik olarak değerlendirildi. Rusya, Lukaşenko’dan bu konuda desteğini esirgemeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.