Kuzey Makedonya'da vatandaşlık yasası değişti: Türkiye'de yaşayan göçmenler artık başvuru yapabilecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Makedonya Meclisi, “Vatandaşlık Yasası Değişikliği” yasa tasarısını kabul etti. Ülke kanunlarındaki “Kendi anavatanına göç etmiş kişiler göçmen sayılmaz” ibaresi ortadan kalkarken; Türkiye’den göç etmiş ve vatandaşlıktan çıkmış kişiler için vatandaşlık yolu yeniden açılıyor. Kuzey Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı, Milletvekili Beycan İlyas, Türkiye’ye göç etmiş ve vatandaşlıktan çıkmış olan kişilerin yeniden Kuzey Makedonya vatandaşlığı elde etme hakkının doğacağını aktardı.

Kuzey Makedonya’da vatandaşlık yasasına ilişkin parlamentoda önemli bir tasarı kabul edildi. Türk Milletvekili Beycan İlyas, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kuzey Makedonya meclisinde “Vatandaşlık Yasası Değişikliği” yasa tasarısı teklifi kabul edildiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN MAKEDONYALI GÖÇMENLER VATANDAŞLIK BAŞVURUSU YAPABİLECEK

Türkiye Cumhuriyetine göç etmiş ve vatandaşlıktan çıkmış olan kişilerin yeniden Kuzey Makedonya vatandaşlığı elde etme hakkı doğacağının altını çizen Kuzey Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı, Milletvekili Beycan İlyas, “Kendi anavatanına göç etmiş kişiler göçmen sayılmaz’ ibaresi ortadan kaldırıldı. TDP olarak yıllardır bu yasanın değişikliği konusunda çalışmalarımız oldu. Vatandaşlık yasasının 8.maddesinin 2.bendinde ki bu değişiklik sonucunda, Türkiye’de yaşayan Makedonyalı göçmen kardeşlerimiz vatandaşlık konusuyla ilgili başvurularını daha kolay bir şekilde yapabilecek. Bu doğrultuda belirli nedenlerden dolayı daha önce Makedonya vatandaşlığından çıkmış, ancak Makedonya vatandaşlığını tekrar elde etmek için gereken şartları dolduran kişiler tekrar vatandaşlığa başvuru yapabileceklerdir. Umarım en kısa zamanda yasa mecliste kabul edilecektir.” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.