Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler Günü kutlu olsun

Kıbrıs’ın Osmanlı Devleti tarafından fethinin 451’inci, Türk Mukavemet Teşkilatının 64 ‘üncü, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 46’ncı kuruluş yıl dönümü olan 1 Ağustos tarihi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler Günü olarak kaydediliyor. Kıbrıs Adası üzerinde Türk hakimiyetinin sağlandığı, Yunan ve Rum ikilisine karşı örgütlü mücadelenin başlatıldığı ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin düzenli ordusunun kurulduğu bu tarih, Milli Savunma Bakanlığı tarafından da unutulmadı.

Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 451’nci yılı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 64’üncü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 46’ncı kuruluş yıl dönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) törenlerle kutlanıyor. 1 Ağustos tarihinin Kıbrıs Adası üzerinde Türk hakimiyetinin sağlandığı, Yunan ve Rum ikilisine karşı örgütlü mücadelenin başlatıldığı ve KKTC‘nin düzenli ordusunun kurulduğu tarihin anlamı ve önemi dikkat çekiyor.

1 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethi; Kıbrıs’ta Türk varlığının yerleşmesinde, 1 Ağustos 1958 TMT’nin kuruluşu; Türk varlığının korunmasında ve 1 Ağustos 1976 GKK’nın kuruluşu ise Türk varlığının dünya üzerindeki yerinin korunması ve yaşatılması açısından önem arz ediyor. Bu üç önemli olayın aynı günde kutlanması ise Kıbrıs Türk tarihinde önemli bir tarih olarak yer alıyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN DESTEK MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutladı. 1 Ağustos Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Toplumsal Direniş ve Silahlı Kuvvetler gününü sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanlığı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görev yapan kahraman silah arkadaşlarımıza hayırlı, başarılı görevler diliyor; haklı davasında her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olacağımızı yineliyoruz”  ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.