Kuleba: 52 ülkeden 20 bin gönüllü Rus işgalcilerle savaşmak için Ukrayna'ya geliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 52 ülkeden yaklaşık 20 bin gönüllünün, Rus işgalcilerle savaşmak için ülkeye geleceğini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, çevrim içi düzenlenen basın toplantısında, bugün tüm dünyanın Ukrayna’nın yanında olduğunu vurgulayarak 52 ülkeden yaklaşık 20 bin gönüllünün, Ukrayna’ya 24 Şubat’ta savaş açan Rus işgalcilere karşı Ukraynalılarla omuz omuza mücadele etmeye geleceğini duyurdu.

52 ÜLKEDEN 20 BİN GÖNÜLLÜ UKRAYNA’YA GELİYOR

Bakan Kuleba, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın ülkesindeki işgalci Rus ordusuna karşı yabancıların da savaşabilmeleri için fırsat verdiğine değinerek, “Gelen talepler değerlendiriliyor. Dünyanın özgür insanlarının harekete geçmesi şaşırtıcı. Şu anda 52 ülkeden deneyimli gaziler ve gönüllüler bize geliyor. Bu onların arzusudur. Biz onları tutmadık ve hiçbir şekilde teşvik etmiyoruz. Bu sadece iyiliğin yanında savaşmak isteyenlerin istekleri” sözlerini kullandı.

Bakan Kuleba, Ukrayna’yı savunmak için yabancılardan gelen toplam başvuru sayısının 20 bine yaklaştığını belirtti.

UKRAYNA’YA SALDIRAN RUSYA’YA YAPTIRIMLARIN DEVAM ETMESİ İÇİN ÇAĞRI

Gelecek hafta Avrupa Birliği ile G7 ülkelerinden Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar beklediklerini ifade eden Dışişleri Bakanı Kuleba, “Yaptırım baskısı sürdürülmeli. Önümüzdeki hafta yeni yaptırımlar kabul edilmelidir. Biz buna zorlayacağız” dedi.

Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliğine hakkında ise Bakan Kuleba, şunları ifade etti:

“Yurt dışında yaşayan veya geçici olarak orada kalan her bir Ukraynalıyı, diaspora üyelerini ülkemizin AB’ye erken katılımını desteklemek için Birliğe üye tüm ülkelerde harekete geçmeye ve güçlü halk etkinlikleri düzenlemeye çağırıyorum.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.