KKTC'de hükumet istifa etti! Yeni hükümet için görevlendirme süreci bugün başlıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükumetin istifasını kabul etti. Yeni hükumetin kurulması için görevlendirme süreci bugün başlıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Partisi, Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükumeti dün itibarıyla sona erdi. Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) haberine göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Başbakan Faiz Sucuoğlu arasında bugün gerçekleşen görüşme tamamlandı. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Sucuoğlu’nun dün öğle saatlerinde kendisini ziyaret ettiğini ve Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevden alma talebini ilettiğini belirtti.

YENİ HÜKUMETİ KURMA SÜRECİNDEKİ GÖREVLENDİRMELER YARIN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Sucuoğlu’nun öğleden sonra yeniden gelerek bu kez hükumetin istifasını sunduğunu aktararak, “Hukukçularla istişare sonucunda istifanın tek taraflı olduğu ve Cumhurbaşkanı olarak bunu uygulama durumunda olduğum sonucuna vardım.” ifadelerini kullandı.
Ersin Tatar, Sucuoğlu ile dün saat 15.30’da yaptığı görüşmede, hükumetin istifasını kabul ettiğini kendisine ilettiğini bildirdi.

Sucuoğlu’ndan yeni hükumet kurulana kadar başbakan ve bakanların görevlerine devam etmesini istediğini söylediğini kaydeden Cumhurbaşkanı, bir an önce yeni hükumetin göreve gelmesini temenni ettiklerini belirtti.

Tatar, ülkede ekonomik kriz olduğunu ve Türkiye ile imzalanan protokolün bir an önce istişarelerle uygulamaya konulmasının önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu görüşlerimi Başbakan Sucuoğlu ile de paylaştım.” dedi. Diğer yandan Tatar, yeni hükumetin kurulması için görevlendirme sürecinin bugün başlayacağını söyledi.

KKTC’DE GENEL SEÇİMLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 23 Ocak 2022 tarihinde erken genel seçimler için halk sandık başına gitti. Seçimlerden yüzde 40’a yakın oyla Ulusal Birlik Partisi birinci parti olarak çıktı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 38. hükumeti kurma görevini 8 Şubat’ta partinin mevcut Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na verdi. Tatar, Sucuoğlu’nun hazırladığı kabine listesini 21 Şubat’ta onaylamıştı.
Böylece KKTC’de Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi’nden (YDP) oluşan koalisyon hükumeti kurulmuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.