Kıyiv Belediye Başkanı Klıçko: Türkiye, Ukrayna’nın gerçek dostu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Başkent Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko, işgalci Rusya’nın başlattığı savaşta Ukrayna’ya destek olan ülkelere teşekkür etti. Özellikle Türkiye’nin askeri ve siyasi yardımlarını ele alan Klıçko, Türkiye’nin Ukrayna için dost ülke olduğunu söyledi.

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ihlal ederek ve işgal saldırı düzenleyerek sivilleri hedef alıyor. Rusya, düzenlediği saldırılarda Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e kadar girerek korkunç katliamlara imza atıyor. Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko söz konusu saldırılara ve gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. AA’ya konuşan Vitaliy Klıçko, Ukrayna’ya destek olan ülkelere teşekkür etti. Rusya’nın saldırılarında Ukrayna’ya yardım yapan ülkelerin önemini vurgulayan Klıçko, “Gerek Avrupa ülkeleri gerek komşu ülkeler olsun, Ukrayna’ya yönelik pozitif yaklaşımda bulunan tüm ülkelere, barışı destekledikleri için teşekkür ederiz” dedi.

KLIÇKO: ŞEHİRLERİMİZE VE SİVİLLERİMİZE YÖNELİK SALDIRILARDA ÜLKEMİZİ SAVUNMAKTAN BAŞKA YOL KALMADI

Belediye Başkanı Klıçko, söz konusu savaşta Ukrayna’nın kimseye saldırmadığının altını çizerek, “Ukrayna her zaman barışı destekleyen bir ülkedir. Ukrayna halkı kimseye karşı agresif davranmadı ama bugün askeri gerilim sürüyor. Şehirlerimizi ve sivillerimize yönelik hava saldırıları sürerken bize de ülkemizi savunmaktan başka yol kalmadı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna halkının insani, askeri ve siyasi yardımlara ihtiyaç duyduğunu belirten Klıçko, “Biz sadece ailelerimizi, evlerimizi, ülkemizi değil, tüm demokratik ülkelerin desteklediği prensipleri savunuyoruz. Bölgede istikrarın sürdürülmesi, Ukrayna’da sürdürülebilir siyasi ve ekonomik durumuna bağlı” diye konuştu.

“TÜRKİYE, UKRAYNA’NIN  GERÇEK DOSTU”

Özellikle Türkiye’ye ayrıca teşekkür etmek istediğini dile getiren Klıçko, “Türkiye’ye siyasi ve askeri alanlardaki desteklerinden dolayı çok minnettarız, bu çok önemli. Kimin Ukrayna’nın gerçek dostu olduğunu bu zor zamanlarda görebiliyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.