Kırımoğlu'nun Nobel Barış Ödülü adaylığına destekler çoğalıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’da Avrupa Dayanışma Partisi, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi kararını destekliyor. Ukrayna Parlamentosu’ndan (Verhovna Rada), Avrupa Dayanışma Partisi milletvekili Irina Geraşçenko, sosyal medya hesabından Kırımoğlu’nun Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterme kararını desteklediğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Polonya, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu 2022 Nobel Barış Ödülü için aday gösterdiğini duyurmuştu. Polonyalı insan hakları savunucusu Piotr Hlebowicz’in Kırımoğlu’nun Polonya Parlamentosunun Alt Meclisi (Sejm) Başkan Yardımcısı Malgorzata Gosiewska tarafından Nobel Barış Ödülü aday gösterildiğini aktarmasının ardından, Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada), Avrupa Dayanışma Partisi milletvekili Irina Geraşçenko, 5 Şubat 2022’de sosyal medya hesabından destek mesajı paylaştı.

Geraşçenko mesajında, “Bu girişimi destekliyoruz ve tüm Ukrayna parlamentosunu bunu yapmaya çağırıyoruz. Bu tutumu paylaşıyoruz ve böyle bir kararın Kırım Tatar halkına önemli bir destek işareti olacağına ve dünyayı tarihinin trajik sayfalarını tanımaya teşvik edeceğine inanıyoruz. Sovyet döneminde Kırım Tatarlarının sürgün edilmesi, kendi topraklarına geri dönüşün uzun süre yasaklanması ve günümüzde de Putin’in işgalci tutumu, eylemcilere yönelik baskılar, gözaltına almalar, Meclis’in (KTMM-Kırım Tatar Milli Meclisi) yasaklanması, Kırım Tatar liderlerinin Kırım’dan fiilen sınır dışı edilmesi gibi olumsuzlukların arasında Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterme kararını tamamen destekliyor.uz” dedi.

Ayrıca Geraşçenko, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile ilgili, Kırım Tatarlarının sürgünden Kırım’a dönüşü ve 2014’te Rusya tarafından işgal edildikten sonra Kırım’ın Ukrayna’ya dönüşü için verdiği mücadeledeki olağanüstü rolünü de vurguladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.