Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov: "Putin, Belarus ateşinin Rusya'ya yayılmasından korkuyor!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Belarus Cumhuriyeti’ndeki durum, Ukrayna için Kırım da dahil olmak üzere ülkenin toprak bütünlüğünü yeniden tesis edilmesinde rol oynayabilir.

Facebook üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, “Lukaşenko’nun Belarus’taki protestoları bastırmak için Putin’den yardım istediğine şüphe yok.  Putin bu durumda yardımcı olamıyor. Korkuyor. Bu alevin Rusya’ya yayılacağından korkuyor. Bugün olmazsa, yarın bu olaylar Rusya’da da başlar.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Çubarov, “böyle bir olayın gelişiminin Ukrayna için Kırım da dahil olmak üzere kendi toprak bütünlüğünü yeniden kurma şansı olabileceğini” belirtti.

RUS İŞGALİ ALTINDAKİ KIRIM’I ETKİLEYECEK Mİ? 

Ukrayna’nın böyle bir gelişmeye hazır olması gerektiğini dile getiren KTMM Başkanı, “Ukrayna şimdiden herhangi bir duruma hazır olmalıdır. AB üye devletleri, Büyük Britanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada liderlerine Rusya’yı, askerlerinin işgal altındaki Ukrayna topraklarından geri çekmek ve uluslararası hukuka uymaya zorlamak için özel uluslararası önlemler paketi önermelidir.” diye yazdı. 

Çubarov, Rusya’ya karşı tedbirler paketinin; Rus doğal enerji kaynaklarına tam ambargo, Rusya’nın yabancı varlıklarının bloke edilmesi, Rusya’da faaliyet gösteren finansal kurumlara, işletmelere, kuruluşlara dış kredi sağlama yasağı, ülkenin dış saldırı politikasına dahil olan kişilerin Rusya dışında serbest dolaşımının yasaklanması gibi tedbirler içermesi gerektiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
PutinBelarusKTMM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.