Kırım Tatar komutan İsa Akayev’den Rus ordusundaki Müslümanlarına tarihi çağrı: Bize katılın!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırım Tabur Gönüllü Komutanı İsa Akayev, işgalci Rusya’nın saflarında Ukrayna’ya saldıran Müslümanlara hitap etti. Komutan Akayev, işgalci Rus askerlerinin safında yer alan Müslümanlara Ukrayna toprakların bir an önce terk etmeleri için çağrıda bulundu.

İşgalci Rusya birliklerine karşı mücadele eden Ukrayna ordusuna destek veren Kırım Taburu Gönüllü Komutanı İsa Akayev, Ukrayna’ya saldıran Müslümanlara hitap etti. Komutan Akayev, “Ukrayna’ya gelenler bize katılın” dedi.

AKAYEV: RUSYA’DAN GELEN MÜSLÜMANLAR İŞGALCİLERİN SAFINDA DEĞİL BİZİM YANIMIZDA OLUN

Kırım Tabur Gönüllü Komutanı İsa Akayev, “Rusya’daki tüm Müslümanlara ve özellikle Kırım’daki Müslümanlara hitap etmek istiyorum. Sevgili mümin kardeşlerim!  Rus ordusuna çağrılanlar, mümkün olduğunca hızlı ve daha fazla bu toprakları terk etmenizi rica ediyorum. Rusya’dan Ukrayna’ya gelenler, işgalcilerin safında değil, bizim yanımızda yer alın. İşgalci Rusya’ya birlikte savaşmalıyız” dedi.

Ayrıca gönüllü Komutan, Rus İmparatorluğu’nun yıllardır Kırım Tatarlarını ve Müslümanları yok ettiğini dile getirerek, “Toprağımızı, tüm malımızı elimizden aldı. Bizi namusumuzdan mahrum etmeye çalışıyor” dedi.

Rus işgalinin ilk günlerinden itibaren Kırım Tatar Komutanı İsa Akayev’in Donbas’ta savaşmak isteyen Kırım Tatarlarını birleştirdiğini ve bir taburun başında görev başında mücadele etti. Kırım Gönüllü Taburu askerleri, 2014-2015 yılları arasında Saur-Mogıla’yı işgalcilerden kurtarmıştı ve Mariupol için yürütülen savunmalara katıldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.