Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu: "Gelecek yılın ortalarında Kırım’da olacağız!.."

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Yarımadası’nın yakın zamanda Rus işgalinden kurtarılacağını belirterek, “Tahminlere göre gelecek yılın ortalarında Kırım’da olacağız” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgal girişimi karşısında karada Ukrayna ordusuna karşı başarısız olan işgalciler, savaşın başında girdikleri bölgelerden kaçıyor. Ukrayna ordusu, topraklarını bir bir Rus işgalinden kurtarıyor. Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 8 yıldır Rus işgali altında bulunan Kırım Yarımadası’nın yakın zamanda işgalden kurtarılacağını ifade etti.

“GELECEK YILIN ORTALARINDA KIRIM’DA OLACAĞIZ”

Kırımoğlu, “Kırım’ın işgalden kurtarılması en büyük arzumuz. İnşallah o da gerçekleşecek. Ukrayna askeri istihbaratına göre, ilkbaharda belki de şubat ayında Kırım’ı işgalden kurtarma operasyonu başlayacak. Ve tahminlere göre gelecek yılın ortalarında Kırım’da olacağız. Tabi savaş kötü bir şey insanlar ölüyor. Ama bu Kırım Yarımadası’nı nihayet işgalden kurtarmak için bir fırsattır” dedi.

RUSLAR, KIRIM’DAN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

Ukrayna’nın yarımadadaki askeri hedefleri vurmaya devam ettiğini belirten Kırımoğlu, “Geniş bir şekilde olmasa da savaş Kırım Yarımadası’nda da başladı. Öncelikle Kırım Tatarları bu duruma seviniyorlar çünkü Kırım’ın işgalden kurtarılması için fırsat doğuyor. Ama işgalciler, özellikle yarımada işgal edildikten sonra Kırım’a yerleşen Ruslar, evlerini satarak Kırım’ı terk etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kırımoğlu, Ukrayna yetkililerinin ve KTMM’nin, yarımadaya yasa dışı olarak yerleşen Rus vatandaşlarına kısa zaman içinde Kırım’ı terk etme çağrısı yaptığını hatırlatarak, “Çünkü Kırım Köprüsü havaya uçurulursa onlar için Kırım’dan kaçmak zor olacak” dedi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.