Kırgızistan ve Azerbaycan Stratejik Ortaklık Bildirisi imzaladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Azerbaycan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Caparov, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan’da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Caparov’un Azerbaycan temasları kapsamında iki ülke arasında Stratejik Ortaklık Bildirisi ve bir dizi anlaşma imzalandı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 20 Nisan 2022 tarihinde Bakü’ye yaptığı ziyarette resmi törenle karşılandı. Törenin ardından Aliyev ve Caparov baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Aliyev, baş başa görüşmede yaptığı konuşmada, Kırgızistan ile her alanda aktif etkileşimi sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Caparov, Kırgızistan’ın iki ülke arasındaki ikili işbirliğine büyük önem verdiğini ve Azerbaycan’ı ticaret, ekonomik ve yatırım iş birliğinin geliştirilmesinde gelecek vaat eden ortaklardan biri olarak gördüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, iki ülke arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin genişleyeceğinin ve iş birliğine her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

KIRGIZİSTAN AZERBAYCAN ARASINDA STRATEJİK ORTAKLIK BİLDİRİSİ İMZALANDI

Görüşme kapsamında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, “Azerbaycan ile Kırgızistan arasında Stratejik Ortaklığa İlişkin Bildiri”ye ve iki ülke arasında devletlerarası konseyin oluşturulmasına ilişkin memoranduma imza attı.

İmzaların atılmasının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Caparov, iki ülke arasındaki mevcut ticari ve ekonomik işbirliği mevcut gerçekleri ve potansiyeli karşılamadığına dikkat çekerek, “Kırgızistan ve Azerbaycan arasındaki yeni işbirliği seviyesi göz önüne alındığında, kapsamlı ticaret, ekonomik, endüstriyel ve yatırım iş birliğinin genişlemesine yeni bir ivme kazandırmak bizim için her zamankinden daha önemli.” dedi.

Ayrıca Caparov, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine katkıda bulunacak, bağları çeşitlendirecek, yeni üretim kapasitesini artıracak, ek üretim ve hizmet zincirlerini artıracak büyük yatırım projelerinin uygulanması gerektiğine dair bir anlayış olduğunu kaydetti. Aynı zamanda Kırgızistan’ın elverişli çalışma koşulları yaratmaya ve yatırımcıları korumaya özel önem verdiğini de sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI CAPAROV AZERBAYCAN MİLLİ MECLİS BAŞKANI SAHİBA GAFAROVA İLE BİR ARAYA GELDİ

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, İlham Aliyev ile görüşmesinin ardından, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi. Taraflar, ikili siyasi, ticari, ekonomik, kültürel, insani ve parlamentolar arası işbirliğinin güncel konularını ele aldı. Ayrıca Caparov, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Ulusal Yatırım Ajansı ile Azerbaycan Cumhuriyeti İhracat ve Yatırım Geliştirme Ajansı (AZPROMO) arasında bir İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.