Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov: "Ömür boyu devlet başkanı düşüncesinden kurtulmak gerekiyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ülkedeki yeni reformlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Caparov, devlet yönetiminde “ömür boyu devlet başkanı” düşüncesinden uzaklaşmak gerektiğini ifade etti.

Kırgızistan’da siyasi krizin ardından yönetime gelen ve yüzde 80’in üzerinde bir oyla seçilen Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ülkesindeki yeni döneme ilişkin sosyal medyada açıklamalarda bulundu.

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI CAPAROV’DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Kamu yönetimi ve devlet örgütlenmesinde yeniden yapılanmaya gidildiğini duyuran Caparov şöyle konuştu:

” ‘Devrim yaptım, bundan dolayı bu makamda ömür boyu Yolbaşçı (devlet başkanı) olacağım, bu sistem yok olmasın’ düşüncesinden kurtulmak gerekiyor. İkincisi de, devlet kademelerine (Bakanlar vesaire) atama ve yerleştirme meselesi ile ilgili ‘bu Akayev’in adamı, öbürü Bakiyev’in adamı, bu Atambayev’in ve diğeri Ceenbekov’un adamı” gibi eski anlayışları durduralım.” ifadelerini kullandı.

Kırgızistan’da 10 Ocak 2021 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Sadır Caparov oldu. Hapisten çıkan eski Başbakan Caparov’un oyların neredeyse yüzde 80’ini aldığı açıklandı. 4 Ekim’de yapılan Kırgızistan parlamentosu milletvekili seçimlerinin sonucunu kabul etmeyen muhalifler protesto gösterileri düzenlemiş ve cezaevinde bulunan eski Ata Yurt Partisi Milletvekili Sadır Caparov’u çıkararak başbakan olarak göreve başlamasını sağlamışlardı. Yeni Cumhurbaşkanı Caparov seçilmesinin ardından bir açıklama yaparak, “Eski iktidarların hatalarını yapmayacağız. Siyasi baskılardan uzak duracağız. Hukukun üstünlüğünü ihlal edenlere göz yummayacağız.” demişti.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.