Kıbrıs Rum Kesimi, Atatürk'ü anlatan ders kitabını toplatacak!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rum Kesimi, Atatürk’ü anlatan ders kitabından rahatsız olmuş ve öğrencilere kitabın o bölümünün “yırtılması” talimatını vermişti. Rumların küstah hareketleri bunlarla kalmadı ve kitabın toplatılması kararı alındı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Rum tarafının kararını “çağdışı” olarak nitelendirmişti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Eğitim Bakanlığı, orta eğitimde kullanılan “Oxford Discover Futures 3 Workbook” isimli kitapta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan bir bölümün yer alması dolayısıyla kitabın toplatılması kararı aldı. Oxford’un hazırladığı İngilizce ders kitabındaki “Türkiye’nin Muhteşem Kahramanı” başlığını taşıyan metinden rahatsız olan Rumlar, kitabın toplatılması kararının gerekçesini, eserdeki Atatürk kısmının henüz yeni saptanması olduğunu öne sürdü.

RUMLARDAN KÜSTAH “ATATÜRK KARARI”: SAYFALARI YIRTIN!

Güney Kıbrıs’ın önde gelen haber portalı Sigmalive’de yer alan habere göre ise, öğretmenlere “acil” vurgusuyla elektronik ortamda gönderilen genelgede, yırtılması talimatı verilen sayfada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye’nin en büyük kahramanı” başlığı ile verildiği bildirildi. Ayrıca aynı sayfada, sanat dünyasının kahramanları olarak da Frida Kahlo ile Diego Rivera’nın işlendiği belirtildi. Öğretmenler, sosyal medya grupları üzerinden yırtılması talimatı verilen sayfanın Atatürk ile ilgili olduğu bilgisini paylaştı. Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) Başkanı Kostas Hacisavvas, Rum Eğitim Bakanından konuyla ilgili kararı gündeme getiren sebepler hakkında izahat isteyeceğini söyledi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.