Kazakistan Türkü Türkiye’ye teşekkür ederken göz yaşlarını tutamadı

Kazakistan'da son 80 yılın en büyük sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Kazakistan'a gönderdiği yardımlar için teşekkür eden Kazak Türkü kız göz yaşlarına hakim olamadı.

Kazakistan'ın bazı bölgelerinde 27 Mart 2024 tarihinde karların erimesi ve şiddetli yağışlar nedeniyle yüzlerce köy ve bin 500 ev su altında kalırken, 60'tan fazla köye ulaşım kesildi. Afet karşısında Türkiye ve Kırgızistan, Kazakistan halkının yaralarını sarmak amacıyla yardım gönderdi.

Türkiye'den ülkesine gelen yardımlar için teşekkür eden Kazak Türkü kız göz yaşlarına hakım olamadı. Sosyal medyada paylaşılan video izleyenleri duygulandı ve beğeni topladı. Kazak Türkü kız videoda, "Kırgızistan halkına ve Türkiye halkına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü böyle ağır bir zamanda bize o kadar yardımcı oluyorlar ki, kendi ülkemizin yapamadığını Türkiye gelip yapıyor" ifadelerini kullandı. 

3 BİN 524 ÖZEL KONUT VE 502 MÜSTAKİL EV SULAR ALTINDA KALDI

Kazakistan'da son 80 yılın en büyük sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Kazakistan Başbakanlık Ofisinden 11 Nisan 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre, şiddetli sel felaketinden etkilenen Akmola, Aktobe, Atyrau, Kostanay, Kuzey Kazakistan, Doğu Kazakistan bölgelerinde 3 bin 524 özel konut ve 502 müstakil ev sular altında kaldı. 

kazakistanda-taskin-nedeniyle-yaklasik-1500-ev-su-altinda-kaldi

32 BİN 856'SI ÇOCUK OLMAK ÜZERE 100 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Sel bölgelerinden şu ana kadar 32 bin 856'sı çocuk olmak üzere 100 binden fazla kişi tahliye edildi. 88 bin 561 çiftlik hayvanı güvenli bir bölgelere taşındı. 9 köprü ve 103 yol yüzeyi dahil olmak üzere 107 yol taşması ve 112 yol aşınmasının kontrol altına alındığı bildirildi. Yerel yönetim organlarının halkla temasını sürdürdüğü ve gerekli gıda ve ilaç tedarikini sağladığı, ulaşım bağlantısı olmayan 68 yerleşim yerini kontrol altındığı belirtildi.

TAHLİYE ÇALIŞMALARINA 16 BİN KİŞİ KATILIYOR

Kazakistan Sağlık Bakanlığı, sel bölgelerinde yaklaşık 3 bin sağlık personelinin görev aldığını bildirdi. Tahliye çalışmaları 16 bin 375 kişi ve bin 600'den fazla ekipmanla devam ediyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.