Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Sultan Nazarbayev Koronavirüse yakalandı!

BURSA ARENA / Haber Merkei

Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in resmi elbasy.kz internet sitesinden alınan bilgiye göre, 79 yaşındaki Nazarbayev’in koronavirüs testi pozitif çıktı.

NURSULTAN NAZARBAYEV KENDİSİNİ TECRİT EDİYOR

Nazarbayev’in basın sekreteri  Aydos Ukibay, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

Ukibay açıklamasında “Elbaşı Nusultan Nazarbayev’in koronavirüs testi ne yazık ki pozitif sonuç verdi. Ancak endişe edilecek bir durum yok. Şu anda ilk Cumhurbaşkanımız kendisini tecrit ediyor ve uzaktan çalışmaya devam ediyor.” diye kaydetti.

SAĞLIK BAKANI KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

Kazakistan üst düzey yöneticilerden Sağlık Bakanı Eljan Birtanov koronavirüse yakalanmıştı. Başbakan Askar Mamin , Tarım Bakanı Saparkan Omarov, Ekoloji, Jeoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Magzum Mirzagaliyev ve Eğitim Bakanı Askat Aymagambetov’da koronavirüs nedeniyle karantinaya alınmıştı.(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.