Kazakistan'da son durum: Üst düzey güvenlik önlemleri devrede

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kazakistan’da 2 Ocak 2022’de başlayan akaryakıt protestolarının akabinde üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Almatı ve başkent Nursultan’da polis kontrol noktalarının kurulup güvenlik güçlerinin devriye gezdiği kaydedildi.

Kazakistan’ın Mangıstav eyaletinde 2 Ocak 2022 tarihinde akaryakıt fiyatlarındaki artan zam nedeniyle başlayıp sonradan ülke geneline protestoların yaşandığı Kazakistan’da, 9 Ocak 2022 tarihi itibarıyla sokaklarda belirgin bir sessizliğin hakim olduğu ifade ediliyor.

Bölgeden kaynakların aktardığına göre ülke genelinde ilan edilen “yüksek tehlike alarmı” sebebiyle güvenlik önlemlerinin arttırıldığı, Kazakistan’ın en büyük şehri Almatı’da polis kontrol noktaları kurularak güvenlik güçlerinin çeşitli mıntıkalarda devriye gezdiği bildirildi. Almatı’da işyerlerinin yeniden açılması akabinde halkın yiyecek almak için dışarıya çıktığı, benzin istasyonları önünde araç kuyruklarının oluştuğu görüldü. Akaryakıt istasyonlarının kapanması sebebiyle takribi 2 milyon nüfuslu şehirdeki gıda dağıtımının sekteye uğradığı daha önce belirtilmişti.

Başkent Nursultan’da ise şehrin tüm giriş ve çıkışlarına polis kontrol noktaları kurulduğu, Kazakistan genelinde internet kesintisinin devam ettiği de öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.