İsrail´den ABD´nin 1 milyar dolarlık yardımına övgü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Demir Kubbe Ek Ödenek Yasası perşembe günü 9 ‘hayır’ oyuna karşılık 420 ‘evet’ oyuyla ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, ‘‘ABD Temsilciler Meclisi üyelerine, Demokratlara ve Cumhuriyetçilere, İsrail'e verdikleri destek ve İsrail'in güvenliğine olan bağlılıkları için teşekkür ederim" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid oylamadan sonra yaptığı açıklamada, ‘‘Bu destek, iki ülke arasındaki ortak değerlere ve stratejik çıkarlara dayanan özel ilişkileri teyit ediyor” dedi.

İsrail Savuma Bakanı Benny Gantz, Demir Kubbe’nin İsrail'in Hamas gibi terörist gruplar tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı kendisini savunması için kritik önem taşıdığını belirtti.

İsrail'in ABD ve BM Büyükelçisi Gilad Erdan, İsrail'in güvenliğini ve güçlü ittifakını desteklemek için oy verenlere teşekkür etti.

Şalom

Anahtar Kelimeler:
ABDİsril1 Milyar Dolar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.