İsrail'in Gazze'ye ‘şiddetli’ bombardımanı devam ediyor: Savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 29 bin kişi öldü

Filistin TV, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki evlere yönelik şiddetli saldırı başlattığını aktardı.

Kanal, İsrail’in el Magribi ve Ebu Mesud ailesinin evinin yanı sıra es Sabra mahallesindeki es Salihin Camii'nin yanındaki evini hedef aldığını aktardı.

El Aksa TV kanalı günün erken saatlerinde, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusu ve merkezinde şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Kanal saldırıda ölü ve yaralı sayısına ilişkin ayrıntı vermedi.

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı bugün, İsrail'in Gazze’yi bombalaması sonucu ölenlerin sayısının 28 bin 858'e, yaralıların ise 68 bin 677'ye yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık, İsrail'in Gazze Şeridi'ni son 24 saatte bombalaması sonucu 83 kişinin öldüğünü, 125 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralının hâlâ enkaz altında ve yollarda olduğu belirtilirken, İsrail güçlerinin ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bu kişilere ulaşmasını engellediği ifade edildi.

Savaş, 7 Ekim’de Hamas hareketinin kontrolündeki Gazze Şeridi'nden İsrail’in güneyine düzenlediği saldırının ardından başladı. Saldırıda çoğunluğu sivil bin 200 kişi hayatını kaybederken, 253 kişi ise rehin alındı.

İsrail'in küçük, yoğun nüfuslu Gazze Şeridi'ne yönelik hava ve kara saldırısı Gazze Şeridi'nin iki milyonu aşkın nüfusunun neredeyse tamamını evlerini terk etmek zorunda bıraktı.

Filistin Tv- Şarku'l Avsat / Gazze

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.