İsrail Gazze’ye öncekilere nispeten ‘büyük bir saldırı’ düzenledi

İsrail Ordu Radyosu, kara kuvvetlerinin dün gece Hamas mevzilerini hedef almak amacıyla Gazze Şeridi’ne ‘büyük bir saldırı’ düzenlediğini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’tan aktardığı habere göre, radyoda yer alan haberde, söz konusu operasyonun, üçüncü haftasına giren savaş sırasında daha önce gerçekleştirilenlerden daha büyük olduğu belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü, kara saldırısına yönelik hazırlıklar sürerken, dün gece Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tankların kullanıldığı ‘hedefli bir operasyon’ gerçekleştirildiğini duyurdu.

Sözcü, bu sabah yaptığı açıklamada, operasyon sona erdiğinde askerlerin bölgeyi terk ettiğini de bildirdi.

İsrail ordusunun sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada ise, tanklar ve piyade kuvvetlerinin, ‘savaşın sonraki aşamalarına hazırlık amacıyla’ Gazze’nin kuzeyindeki çok sayıda silahlı hücreyi, altyapıyı ve tanksavar füze fırlatma sahalarını vurduğu bilgisi verildi.

Filistin televizyonu, İsrail’e ait savaş uçaklarının bugün Gazze Şeridi’ne “yoğun hava saldırıları düzenlediğini aktardı.

Filistin resmi haber ajansı Wafa da İsrail’in Gazze’nin farklı bölgelerine hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Habere göre, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir evi hedef alan saldırıda çoğu çocuk 18 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Tel Aviv / Şarku'l Avsat

Anahtar Kelimeler:
İsrailGazzeTel Aviv
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.