İsrail, eğlence amaçlı esrar kullanımını 9 ay içinde yasallaştıracak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail´in esrar piyasasının düzenlenmesi için bakanlıklar arası komite 4 aydır her hafta toplanıyordu.

Komitenin Adalet Bakanlığına teslim ettiği sonuçlar ile, Bakan Avi Nissenkorn tarafından önümüzdeki günlerde yasa hazırlanabileceği, 2021'den önce meclise bir yasa tasarısının gelebileceği ve tüm yasama sürecinin devam etmesi beklendiği belirtildi.

Şalom'da yer alan habere göre, hükümetin onayı alındıktan sonra, Meclis’in Uyuşturucu ve Alkol Kullanımı Özel Komitesi başkanı Michal Cotler-Wunsh gözetiminde yeni bir yasaya yeniden yazılacağı açıklandı. Cotler-Wunsh yaptığı açıklamada, "Bu iki tasarının (suç olmaktan çıkarma ve yasallaştırma için) tek bir yasa tasarısı olarak sunulmasının büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bu tavsiyelerin uygulanmasına liderlik etmeye, ilerlemeye ve denetlemeye kararlıyım’’ dedi.

Komite, ‘‘Esrar içmeyi bekleyen herkesin, 2021’in son çeyreğine kadar beklemesi gerekecek’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.