İran Yargı Erki Başkanı Ejeyi: "Kirman Terör Saldırısının Arkasında Olanlar Cezalandırılacaktır"

Şehit Kasım Süleymani’nin şehadetinin yıldönümünde İran’ın Kirman şehitliği yakınlarında düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklamada bulunan İran Yargı Erki Başkanı başsağlığı dileyerek “Hiç şüphesiz bu üzücü cinayeti gerçekleştirenler ve buna emir verenler cezalandırılacak.” dedi.

Şehit Kasım Süleymani’nin Şehadetinin yıldönümünde Kirman şehitliğini ziyarete gelen İran halkını hedef alan terör saldırısının ardından İran Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsini Ejeyi yaptığı açıklamada İran halkına başsağlığı dileyerek “Emperyalistlerin amelesi olan kalpsiz teröristler, ülkemizin güvenliğini farklı komplolar ile sarsmakta yenilgiye uğradıktan sonra İslami İran’ın dindar halkından intikam almak için elinden geleni yaptı; bu vicdansızlar ve katil efendileri, Hacı Kasım Süleymani ve direniş ekseninin diğer şehitleri ve mücahitlerine karşı derin bir kine sahiptir. Onlar Kasım Süleymani’nin şehadetinin yıldönümünü merasiminin düzenlenmesinden bile korkuyorlar.” dedi.

İranlı yetkili açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Şüphesiz bu üzücü cinayeti gerçekleştiren teröristler ve terör emrini verenler gerekli yollardan cezalandırılacak”

Şehit Kasım Süleymani'nin Şehadetinin Yıldönümünde Kirman'da Terör Saldırısı Düzenlendi

Bugün (Çarşamba) İran’ın Kirman eyaletinde bulunan ve şehit Hacı Kasım Süleymani’nin de mezarının içinde bulunduğu Kirman şehitliğine yakın yollardan birinde büyük iki patlama gerçekleşti. Birinci patlama Şehit Kasım Süleymani’nin mezarına 700 metre yakınlığında ve ikinci patlama ise Kirman şehitliğinden 1 kilometre uzaklıkta gerçekleşti.

General Kasım Süleymani’yi anmak için toplanan İran halkı söz konusu terör saldırılarının hedefinde idi.

Kirman Valisi Güvenlik ve Askeri Yardımcısı İRNA haber ajansına yaptığı açıklamada her iki saldırının da terör saldırısı olduğunu doğruladı.

Şu ana kadar terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerin sayısı 103 kişiye ulaşmıştır. Bunun yanı sıra 141 kişinin yaralandığı da bilgiler arasında yer alıyor.

İRNA İran Devlet Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.