İran Dışişleri Bakanı Zarif: Suriye istediği sürece bu ülkede kalırız

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran İslam Cumhuriyeti Suriye milleti ve devleti istediği sürece bu ülkede kalacağını vurguladı.

Bakan Zarif, Rus ve Türk mevkidaşları Lavrov ve Çavuşoğlu ile düzenledikleri ortak basın toplantısında Suriye krizini değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye anayasa komisyonunun çalışmalarına başlaması bu ülkede siyasi sürecin başlaması anlamına geldiğini belirtti.

Zarif, Suriye milleti son 8 yılda sağlanamayan bir uzlaşma yüzünden acı çektiğini, İran sürekli Suriye krizinin askeri çözümü olmadığını vurguladığını kaydetti.

Zarif, Astana sürecinin garantörleri Suriye anayasa komisyonu sürecine de dış müdahale olmamasını güvence altına almaları gerektiğini vurguladı.

Zarif ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti Suriye milleti ve devleti istediği sürece bu ülkede kalacağını belirtti.

(Kaynak: Pars Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.