İran'da iç kargaşa sürüyor: Tebriz’de Türkler, “azatlık (özgürlük), adalet, milli hükumet” sloganları attı.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünün ardından ülkenin dört bir yanında hükumet karşıtı gösteriler başladı. Ülke çapındaki en ateşli hükumet karşıtı protestolardan birinin adresi ise Tebriz’di. Tebriz’de Türkler, “azatlık (özgürlük), adalet, milli hükumet” sloganları attı.

İran’da 13 Eylül 2022 tarihinde Mahsa Amini adlı genç kadının polis şiddetiyle hayatını kaybetmesinin ardından ülkede geniş çaplı gösteriler başladı. Amini’nin ölümü ile başlayan ve ülke geneline yayılan protesto gösterilerine, güvenlik güçleri sert bir şekilde müdahale etti. Gösterilerin önemli bir merkezi ise Tebriz oldu. Tebriz’de onlarca Türk, Hamaney hükumetine karşı protesto yaptı ve “Azatlık, Adalet, Milli Hükumet” sloganları attı.

TEBRİZ’DE TÜRKLER, “AZATLIK, ADALET, MİLLİ HÜKUMET” DEDİ

İşte o görüntüler:

İRAN’DA BİNLERCE KİŞİ HÜKUMET KARŞITI GÖSTERİLERE KATILDI

Gösteriler İran’ın başkenti Tahran’ın Veliasr Caddesi, Veliasr Meydanı, Danışcu Parkı, Lale Parkı, Keşaverz Bulvar, Hicab Caddesi, Fatımi Caddesi, İnkılap Caddesi gibi kalabalık bölgelerde yoğunlaştı. Binlerce kişinin katıldığı gösterilere polis, göz yaşartıcı gazla müdahale etti. GÒstericiler ise çöp konteynerlerini yakarak yollara barikat kurmaya çalıştı. Ayrıca sosyal medyada paylaşılan videolarda, göstericilere güvenlik güçlerinin ateş açtığı görüldü.

PROTESTOLARDA 6 KİŞİ ÖLDÜ VE “DİKTATÖRE ÖLÜM” SLOGANLARI ATILDI

İran medyasına yansıyan haberlerde, gösterilerde 6 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı açıklandı. Yüzlerce gösterici, başkent Tahran’da “Diktatöre ölüm”, “Kız kardeşimi öldüreni ben de öldüreceğim” şeklinde sloganlar attı. Göstericiler, caddelerden ayrılmayacaklarını söyledi. Ayrıca protestocu gruplardan bir tanesi de dini liderleri olan Hamaney ve Humeyni’nin posterlerini devlet binalarından indirdi. Tüm dünyada yakından takip edilen gösteriler, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde protestocuların bir polisi linç ettiği anlar paylaşıldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.