İran'da halk ayaklandı: Tankı ateşe verdiler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran’ın Huzistan eyaletinde su sıkıntıları nedeniyle başlayan protestolar sürüyor. Ayaklanan halk, eylemlere müdahale eden tankı ateşe verdi.

İran’da Arapların yoğunlukta bulunduğu Huzistan eyaletinde su kesintileri nedeniyle başlayan protestolar 6 gündür sürüyor. Huzistan eyaletinin önemli su kaynaklarından “Hur’ul-Azim” göletlerinin ve Kerhe Nehri’nin kuruması ve Karun Nehri’nden başka bölgelere su transferi için hazırlanan projeye izin verilmesinin ardından ortaya çıkan içme suyuna erişim sorunu nedeniyle Hamidiye, Bostan, Şadigan, Şuş, Danyal ve Mahşehr kentlerinde 14 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde gösteriler başladı.

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran’da halk, protestolara müdahale eden tankı ateşe verdi. Huzistan’da, emniyet güçlerinin müdahale ettiği protesto gösterilerinde en az 3 kişi hayatını kaybetti. Eylemciler Behbahan’da araçları ile yolu kapattı. İran güvenlik güçleri, gösterici halka göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile müdahale ediyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.