İsrail halkı yine ayaklandı: Netenyahu'ya karşı protestolar büyüyor!

İsrail Savunma Bakanının dün görevden aniden alınmasının ardından ülkede halk, kitleler halinde sokaklara döküldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, dün İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant’ı aniden görevden aldığını açıkladı. Başbakanın bu hamlesinin ardından halk, kararı protesto etmek için 26 Mart 2023’te sokaklara döküldü.

İSRAİL'İN BİR ÇOK ŞEHRİNDE PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Başbakanın açıklamasının ardından on binlerce İsrailli sokaklara döküldü. Tel Aviv’de bulunan Ayalon otoyolunda İsrail bayrakları dalgalanırken, yolun ortasına büyük ateş yakıldı. İsrail’in birçok şehrinde protestolar düzenlendi. Polis, Netanyahu'nun Kudüs'teki evinin önünde bulunan protestocuları tazyikli su ile dağıttı. Binlerce kişi daha sonra Knesset'e doğru yürüdü.

HALK, NETENYAHU'NUN YARGI SİSTEMİNDE REFORM PLANINA KARŞI ÇIKTI

Netanyahu'nun yargı sisteminde reform planı, ülkede isyanlara ve kitlesel protestolara neden oldu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant’ın görevden alınması, İsrail basını tarafından reform planını uygulamak için adım atacağı yönünde algılandı. Galant, plana karşı çıkan devlet yetkililerinden biri olarak bilinmekteydi. Galant, bu tarz derin anlaşmazlıkların orduyu zayıflatabileceğini ifade etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.