İran Culfa Sınır Kapısı Müdürü: Azerbaycan Cumhuriyeti İran ve Türkiye ile Sınır Kapısını Korona Salgınından Ötürü Kapattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran Culfa Sınır Kapısı Müdürü “Azerbaycan Cumhuriyeti yetkilileri Korona salgınını önleme amacıyla bu ülkenin İran ve Türkiye ile olan sınır kapısının kapatıldığını bildirdi.” açıklamasında bulundu.

İran Culfa Sınır Kapısı Müdürü basın toplantısında yaptığı açıklamada “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin söz konusu kararı geçtiğimiz Perşembe günü saat 20:00’de İran sınır sorumlularına iletildi.” ifadelerini kullandı.

Hasan Dadaşzade açıklamasının devamında “Azerbaycan Cumhuriyeti Sınır Polisi’nin Culfa sınırındaki bildirisine göre bu ülkenin İran ve Türkiye ile sınırlarını kapatması COVID-19 salgınının önlenmesi ve Korona merkezinin kararı doğrultusunda olduğu yönünde.”dedi.

İranlı yetkili Azerbaycan Cumhuriyeti’nin söz konusu kararının İran veya Azerbaycan vatandaşlarının işlerinde birçok sorunun oluşmasına yol açtığını söyledi.

Dadaşzade açıklamasının devamında Culfa ve Poldeşt dışında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Türkiye sınırı da söz konusu kısıtlamalara tabii olan sınırlar arasında yer aldığına değindi.

İranlı yetkili İran İslam Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında Culfa sınırındaki gümrük trafiğinin 700 kişi olduğuna değinerek “Söz konusu geçişlerden 200’ü otobüs ile ve geriye kalanı özel araçlarla gerçekleşiyor.” açıklamasında bulundu.

Hasan Dadaşzade İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki ticari sınırın açık olduğunu ve bu konuda hiçbir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.

Kaynak: IRNA / Tebriz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.