İran, Bahreyn’i İsrail ile barış yaptığı için tehdit etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İran Devrim Muhafızları, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa Salman El Halife’yi İsrail ile barış yaptığı için tehdit etti ve intikam alacaklarını belirtti.

Şalom'un Tasnim Haber Ajansından aktardığı açıklamada, Kral Bin İsa “katil” olarak nitelendirildi ve “Bu ihanetin bedeli Bahreyn toprağında ödenecektir” şeklinde tehdit mesajı verildi.

Öte yandan Bahreyn’de, İsrail ile normalleşmeye karşı bazı gruplar İsrail anlaşmasına karşı gösteri yaptı. Sosyal medyada da bazı kişilerin “Ben Bahreyn vatandaşıyım ve normalleşmeye karşıyım” sloganını paylaştıkları dikkat çekti.

Bahreyn’de Şii inançlı yoğun bir nüfus var ve İran bu kitle üzerinden ülkede etkili olmaya çalışıyor. Ülke nüfusunun yüzde 60’i Şii inancına sahip. Ancak Kraliyet Ailesi ile yönetim Sünni ve Suudi Arabistan tarafından destekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
İranİsrailBahreyn
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.