İngiltere hükümeti 2 metrelik sosyal mesafenin '1 metreye indirilmesini' değerlendiriyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sosyal mesafe için getirilen 2 metre kuralının gözden geçirilmesi talimatı verdi. Restoranlar başta olmak üzere çok sayıda işletme ve iktidardaki Muhafazakar Parti’den bazı milletvekilleri 2 metre kuralının işlerini ekonomik anlamda olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle mesafenin daraltılması çağrısı yapıyordu.

BBC'nin haberine göre, Kuralın İngiltere’de publar ve restoranların açılması için belirlenen 4 Temmuz tarihine kadar gözden geçirilip nihai kararın açıklanması bekleniyor.

Kararın, bilim insanları ve ekonomistlerin verileri ile analizlerinin incelenerek alınacağı bildiriliyor.

İngiltere hükümetinin mevcut tavsiyesi, koronavirüsün yayılmasının engellenmesi için 2 metre mesafe kuralına uyulması yönünde. Dünya Sağlık Örgütü de en az 1 metre mesafenin korunması tavsiyesinde bulunuyor.

Fransa ile Danimarka’nın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler 1 metre kuralını uyguluyor.

Ama İngiliz hükümetinin danışmanları, mesafeyi 1 metreye indirmenin riski de 10 kat artıracağı uyarısını yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.