İngiltere'den sonra Rusya Başbakanı Mişustin de korona salgınına yakalandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı. Mişustin, Putin ile yaptığı görüşmede koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Rusya Başbakanı Mişuştin, başkent Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiği toplantıda koronavirüs testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Mişustin, yetkililerin uyarılarını dikkate alarak kendini karantinaya alacağını belirterek, “Meslektaşlarımı tehlikeye atmamak için bunun yapılması gerekiyor. Hükumet çalışmalarına devam edecek ve iletişim araçlarıyla meslektaşlarımla devamlı temas halinde olacağım.” diye konuştu.

Mişustin, tedavi sürecinde yerine Başbakan Birinci Yardımcısı Anrey Belousov’un getirilmesini teklif etti. Putin, öneriyi kabul ederek Başbakana geçmiş olsun dileklerini iletti.

MİHAİL MİŞUSTİN KİMDİR?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in istifa eden Başbakanı Dimitri Medvedev’in yerine önerdiği Mihail Mişustin, 1988 yılından bu yana devlet memuru olarak görev yapıyordu.

2010 yılında Federal Vergi Dairesi Başkanlığı görevine atanan Mişustin, son on yıldaki vergi gelirlerini iki katına çıkararak, geçen yılın ilk 11 ayında 20.4 trilyon Ruble’lik (331.92 milyar dolar) vergi toplayınca özellikle Putin tarafından büyük övgü kazanmıştı.

Fakat bu “başarıya” rağmen Mişustin’in ismi daha önce böyle bir görev için belirlenen potansiyel aday listelerinde yer almamıştı.

Eğitimini mühendislik alanında yapan Mişustin ile Putin’in bilinen tek orta noktası ise ikisinin de sıkı birer buz hokeyi taraftarı olması.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.