İngiliz Dış İstihbaratı Servisi (MI6) Başkanı Moore: "Rusya, Ukrayna savaşında sıfırı tüketiyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Birleşik Krallık Dış İstihbarat Servisi MI6’nın Başkanı Richard Moore, Aspen Güvenlik Forumu’nda yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşta, “neredeyse sıfırı tükettiğini” ifade etti. Başkan Moore, bunun Ukraynalılar için karşılık verme fırsatı olduğunu belirtti.

Birleşik Krallık Dış İstihbarat Servisi MI6’nın Başkanı Richard Moore, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu’nda yaptığı konuşmada, Ukrayna-Rusya Savaşı’na değindi.

RICHARD MOORE: RUSYA, UKRAYNA SAVAŞINDA NEREDEYSE SIFIRI TÜKETİYOR

İşgalci Rusya’nın bir kenti işgal etmesinin ardından geriye hiçbir şey bırakmadığını ve kentin yok edildiğini belirten Moore, “Bu sebeple Rusya’nın Ukrayna Savaşı’nda neredeyse sıfırı tükettiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı. Moore, Rusya’nın savaşa bir şekilde ara vermek zorunda kalacağını  ve bunun Ukraynalılara “geri vurma fırsatı” vereceğini söyledi.

Ayrıca, Başkan Moore, Ukrayna için Rusya’ya askeri olarak karşılık verebilme kabiliyetini gösterebilmenin önemli olduğunu ifade etti. Moore, Ukraynalıların karşılık verebilmesi durumunda bunun morali sürdürülebilir kılacağını, Ukraynalılar tarafından kazanılabilir bir savaş olduğunun altını çizdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.