Hyundai, 'uçan araba' geliştirecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hyundai, kendi uçan araçlarını geliştirmek üzere çalışmalara başladığını duyurdu.

Hyundai 'uçan araçlar' geliştirmek üzere kolları sıvadı.

Chip.com.tr'nin aktardığına göre otomotiv devi, yeni UAM (Urban Air Mobility - Şehir Hava Ulaşım) bölümünün lideri olarak da Dr. Jaiwon Shin'i atadı.

Shin, son olarak Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Havacılık Araştırma Görevi Yöneticiliğini yapıyordu. Shin ve ekibi, Hyundai'de firmanın uçan araçlarının çekirdek teknolojilerini geliştirmek ile görevlendirilecek.

UAM sektörünün önümüzdeki 20 yıl içerisinde 1.5 trilyon dolara büyümesi bekleniyor. Ancak Hyundai, UAM planlarını duyuran ilk firma değil.

Uber, Bell ile beraber uçan bir taksi üzerinde çalışıyor. Volocopter, 18 pervaneli bir otonom hava taksisine sahip. Lilium'un uçan taksisi beş kişi taşıyabiliyor ve Boeing ile Kitty Hawk, kendi girişimlerini başlatmış durumda.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter'da Tesla'nın 2022 yılına kadar uçan araba üreteceğini açıklamıştı. Böylece bu açıklamanın yansıması Hyundai firmasından geldi. (Sputnik)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Refik 4 yıl önce

Böyle haberlerle yakıt zamlarını unutturmaya çalışıyorlar. dünyamız hep hayal zaten