Hükümet çalışmaları netleşti ve Irak’ta ilk kez bir Türkmen savunma bakanı oldu

Irak’ta ilk kez bir Türkmen savunma bakanı olarak göreve getirildi. Türkmen Sabit Beşşar Halaybeg, Irak Savunma Bakanı oldu.

Irak’ta yaşayan Türkmenler, yeni kurulacak hükümette Türkmenlere bakanlık verilmemesinin ardından bu kararın gözden geçirilmesini isteyerek tepkilerini ortaya koydu. Bunun ardından Irak siyasi tarihinde bir ilk yaşandı. Irak Savunma Bakanlığı görevine Telafer bölgesinden Türkmen Sabit Beşşar Halaybeg getirildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) eski lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi bugün Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda “Irak tarihinde ilk defa Savunma Bakanlığı görevine Türkmen Telafer bölgemizden birisi geldi. Sabit Beşşar Halaybeg göreve seçildi. Kendisini ve bütün Türkmeneli’mizi kutluyoruz…” ifadelerine yer verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.