Hocalı Katliamı'na katılan Ermeni katil, 32 yıl sonra yakalandı!

Hocalı Katliamı sırasında onlarca can alan Ermeni askerlerinden 68 yaşındaki Vagif Haçaturyan 32 yıl sonra yakalandı.

1. Karabağ Savaşı'nda Türkleri kadın, çocuk, yaşlı, yaralı ve esir asker demeden katleden ve "Hocalı Kasabı” olarak bilinen 68 yaşındaki Vagif Haçaturyan'ın 32 yıl sonra yakalandığı öğrenildi. Azerbaycan Başsavcılığı, Ermeni katil Haçaturyan'ın, Uluslararası Kızılhaç Komitesi aracılığıyla tedavi adı altında Ermenistan'a geçiş yaparken Azerbaycan sınır muhafızları tarafından Laçın sınır kontrol noktasında gözaltına alındığını bildirdi.

KIZILHAÇ EKİBİ İLE HASTALAR ARASINA KARIŞMAK İSTEDİ!

Yıllardan beri her yerde aranan katliam faili Haçaturyan'ın, hasta ve tedavi olmaya giden kişiler arasına karışarak, BM Kızıl Haç Ekibi ile Ermenistan’a geçmek istediği öğrenildi. Ermeni katil Haçaturyan'ın, Laçin Koridoru’ndan, Ermenistan’a geçmek isterken, Azerbaycan Devlet Sınır Servisi askeri personeli tarafından yakalanması ile ilgili olarak, Azerbaycan İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, ”Hocalı'da suç işleyen bir Ermeni gözaltına alındı'' ifadeleri kullanıldı.

Hocalı kasabı 32 yıl sonra yakalandı!

SOYKIRIM VE HALKI ZORLA YERİNDEN ETME SUÇU

Bakanlık Haçaturyan hakkında, 2013'te soykırım ve halkı zorla yerinden etme suçlarıyla gıyabi tutuklama kararı bulunduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca, "Şu anda diğer sanıkların ceza davasında adalete teslim edilmesi için gerekli operasyonel-soruşturma tedbirleri devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.