Hocalı Şehitleri, soykırımın 31. yıldönümünde rahmetle anıldılar

Azerbaycan Hocalı’da Ermeni katiller tarafından hunharca katledilen şehitler,  Kocaeli’de KİAMP öncülüğünde düzenlenen bir konferans proğramında rahmet ve dualarla anıldılar.

KİAMP-Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Cumhuriyeti Genel Koordinatörlüğü ile bünyesindeki Karabağ Azerbaycan'dır Koordine Etme Derneği, Kocaeli Karabağ Azerbaycan Dayanışma ve Yurttaşlık Derneği, Azerbaycan-Türkiye Candaşlık Stratejik Platformu ve Anadolu Aydınlar Ocağı öncülüğünde, Kocaeli Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürlüğü binasında "HOCALI'YA ADALET" konulu bir konferans programı gerçekleştirildi.

Azerbaycan Gazileri Devlet Destek Platformu Başkanı Emin Hesenli, Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, KIAMP Türkiye Koordinatörü Dr. Elvin Abdurahmanlı, Kocaeli Karabağ Derneği Başkanı Prof. Dr. Güneş Şahin, Bursa Arena Gazetesi'ni temsilen Hüsamettin Taşdemir, Muhammed Zeki Bayraktar ve Aytaç Yıldız Bozkurt, Elazığ Halk Birliği Derneği Başkanı Fethi Kapan, Aydınlar Ocağı Kocaeli Şubesi Başkanı Ahsen Okyar, BİP Haber-Medya Platformu üyeleri, Van Çaldıran Çevre Köyleri Dernek Başkanı Feyat Yıldız, Osmanlı Teşkilatı Kocaeli İl Başkanı Şahin Kutlu ve Üniversite öğrencisi gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen program, iki ülkenin milli marşları ve Hocalı ile ilgili bir kısa film gösterimi ile başladı.

Konuşmacılardan Azerbaycan Gazileri adına ve Azerbaycan'ın askeri stratejisi konusunda Emin Hesenli, Ermeni sorunu konusunda Prof. Dr. İbrahim Öztek, Azerbaycan’ın uluslararası diplomasisi ve Hocalı soykırımının tarihsel arka planı konusunda Dr Elvin Abdurahmanlı Hocalı soykırımı gerçeklerini görsellerle izleyicilere aktardılar.

Davetlilerin de birer kısa konuşma yaptıkları ve gençlerin soru cevapları ile devam eden konferansta, panel konuşmacılarına teşekkür plaketi takdiminin ardından hatıra fotoğrafları da çekildi.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.