H&M, Rusya'daki mağazalarını kapatma kararı aldı!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Giyim sektöründe adını duyuran H&M, Rusya’daki mağazalarını kapatma kararı aldı. H&M Genel Müdürü Helena Helmersson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, mevcut durum göz önüne alındığında Rusya’daki işimize devam etmenin imkansız olduğunu görüyoruz” dedi. Dünyaca ünlü firma, mart ayı başlarında faaliyetlerini askıya almıştı. Ayrıca, Rusya Federasyonu, H&M firmasının altıncı en büyük pazarıydı.

Rusya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik başlattığı savaş yüzünden pek çok dünya ülkesinin yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı. Ukrayna’nın muhtelif yerlerine saldırılarını sürdüren Rusya, en çok yaptırım uygulanan ülke haline geldi. Bu bağlamda, Rusya ekonomik, turizm ve sosyal açısından bu sene gerilemeye gidiyor.

H&M RUSYA’DAKİ FAALİYETLERİNİ SONLANDIRIYOR

İsveç merkezli Hennes & Mauritz (H&M) giyim zinciri savaşın ilk günlerinde, Mart 2022’de Rusya’da faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. H&M, Ukrayna’ya yönelik saldırılarını devam ettiren Rusya’da mağazalarını kapatma kararı aldı. H&M Genel Müdürü Helena Helmersson konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, mevcut durum göz önüne alındığında Rusya’daki işimize devam etmenin imkansız olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

H&M, Rusya’da kısa süreliğine 2 milyar İsveç kronuna (191.3 milyon $) tasfiyesini tamamlamak üzere mağazayı açık tutacak. Ayrıca, İsveç kuruluşlu İKEA mağazası da geçen aylarda Rusya’daki faaliyetlerini durdurmuştu.

RUSYA UKRAYNA’YA YÖNELİK BAŞLATTIĞI SAVAŞI SÜRDÜRÜYOR

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta dördüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Rusya, Ukrayna’nın İrpin, Mariupol, Gostomel, Buça şehirleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerinde katliamlara imza atıyor. İşgalci Rus birlikleri yalnızca Buça kentinde 410 sivili katletti. İşgalciler Mariupol’de 200 binden fazla sivilin ölümüne sebep oldu. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Rusya’nın işlediği savaş suçları hakkında soruşturma yürütüyor.  Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden ve pek çok lider Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor. Rus ordusu savaşın 4’üncü ayında Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin açıklamasına göre, Ukrayna’da her gün 2 çocuk hayatını kaybediyor ve 4 çocuk yaralanıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.