Hindistan salgının pençesinde. Yağışlar yüzlerce cansız bedeni ortaya çıkardı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hindistan salgının pençesinde. Ülkede yağışlar, Ganj Nehri'nin kıyısına gömülmüş yüzlerce cansız bedeni ortaya çıkardı. Cansız bedenlerin koronavirüsten hayatını kaybedenlere ait olduğu düşünülüyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 281 bin 386 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, 4 bin 106 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hindistan`da toplam vaka sayısı 24 milyon 965 bin 463`e, toplam can kaybı sayısı 274 bin 390`a yükseldi.

Uzmanlar, gerçek vaka ve ölü sayısının açıklanandan çok daha yüksek olabileceği uyarısını yapıyor.

Ülkede yağışlar, nehrin kıyısına gömülmüş yüzlerce cansız bedeni açığa çıkardı.

Cansız bedenlerin koronavirüsten hayatını kaybedenlere ait olduğu düşünülüyor.

Bihar ve Uttar Pradeş eyaletlerinde Ganj Nehri üzerinde bulunan cansız bedenlerle ilgili polisin açtığı soruşturma sürüyor.

Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan Hindistan`da aşılama kampanyasının başlatıldığı 16 Ocak`tan bu yana yaklaşık 182 milyon 926 bin 460 doz aşı yapılsa da kampanya, henüz salgını durdurabilecek düzeye ulaşmadı.

Dünyanın en büyük aşı üreticisi konumundaki Hindistan Serum Enstitüsünün (SII) Üst Yöneticisi (CEO) Adar Poonawalla, aşı sıkıntısı olduğu ve bunun birkaç ay süreceği uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: TRT Haber, AA, AFP

Anahtar Kelimeler:
KoronaHindistanYağış
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.