Her gün 400 bin vaka ve 4 bine yakın ölüm: Hindistan ikinci dalga sebebiyle kırılıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hindistan ülkede baş gösteren ikinci salgın dalgası sebebiyle zor günler geçiriyor. Günlük vaka sayısının bine dayandığı ülkede her gün binlerce insan ölüyor.

Vaka sayısı hızla artıyor

Hindistan'da son 24 saat içinde resmi açıklamalara göre 3 bin 689 insan Covid-19'a bağlı sebeplerden hayatını kaybetti. Aynı süre içinde 400 binden fazla yeni vaka kayıtlara geçirildi. Ülkede ölenlerin sayısıise 216 bine yaklaştı. Bazı şehirlerde krematoryumlarda yer kalmadı.

default

Hastaneler hastaları geri çeviriyor

Başkent Yeni Delhi dahil olmak üzere, ülkenin bir çok yerindeki hastaneler, hastalara verecek oksijen ve yatakları olmadığı için hastaları geri çevirmek zorunda kalıyor. Ghaziabad'daki bu Sih tapınağı, git gide bir hastanenin acil servisini andırır oldu. Hastanelerde yer olmayınca, Delhi'nin dört bir yanındaki insanlar da derme çatma sağlık hizmetleri alabileceği alanlar bulmaya çalışıyor.

default

Hastane önünde muayene

Kalküta yakınlarında çekilen bu fotoğrafta, bir sağlık görevlisi hastanın kanındaki oksijen seviyesini test ediyor. İnsanlar tedavi görmek için saatlerce beklerken, doktorlar da hastanelerin önüne park etmiş arabalarda ve taksilerde insanları tedavi etmeye çalışıyor.

default

Hastalar oksijen bulmak için yardım istiyor

Bu çift, Ahmedabad kenti yakınlarında bir hastanede sırasını bekliyor.Hindistan’daki hastanelerin kapılarında, oksijen bulmak için yardım isteyen, ölen sevdikleri için sokaklarda ağlayan insanların görüntüleri hem sosyal medyaya hem de ulusal medyaya yansıdı.

default

Krematoryumlarda ölülerin yakılmasına aralıksız devam ediliyor

Krematoryumdaki genç bir çocuk ölen babasının yasını tutuyor. Sadece geçen ay, Hindistan'daki günlük Covid vakaları sekiz kat, ölümler 10 kat arttı. Sağlık otoriteleri, gerçek ölü sayılarının resmi rakamlardan çok daha yüksek olabileceğini öngörüyor.

A boy in a protective suit in front of a funeral pyre

Genç hastaların sayısı fazla

Fotoğraftaki 35 yaşındaki kadın solunum güçlüğü çekiyor. Diğerleri gibi o da oksijen desteği almak için bir hastanenin önünde bekliyor. Bilim insanları vaka sayılarının daha da artmasından endişe ediyor.

A sick woman in a rickshaw

Ölenlerin yakınları yas tutuyor

Hastalık sebebiyle hayatını kaybeden birinin ailesi Yeni Delhi'deki bir hastanenin morgunun önünde yas tutuyor. Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal, mevcut enfeksiyon dalgasının “son derece tehlikeli" olduğunu ve insanların daha şiddetli hastalandığını söyledi. Kejriwal, ayrıca hastaneye yatış sürelerinin de uzadığını ekledi.

The family of someone who died from COVID-19 mourn together outside the mortuary of a hospital in New Delhi

Yeni mezarlıklar inşa ediliyor

Krizin boyutları en çok mezarlıklarda ve krematoryumlarda göze çarpıyor. Başkent Yeni Delhi'deki mezarlık alanları tükenmek üzere. Diğer şehirlerde yakılan cenaze ateşleri gece gökyüzünü aydınlatıyor. Bhopal kentindeki Bhadbhada Vishram Ghat krematoryumunda görevli olan Mamtesh Sharma, "Virüs, şehrimizin insanlarını bir canavar gibi yutuyor” diyor.

Workers building out New Delhi crematorium

Aşılama yetersiz

Hindistan'ın aşılama programı kapsamında ülke nüfusunun yalnızca yüzde 10'u bir doz aşı olabildi. İki doz aşı olanlar ise toplam nüfusun yüzde 1,5'ine denk. Acil durum planı kapsamında, 18 yaş ve üstü Hintliler 1 Mayıs'tan itibaren aşı almaya hak kazandı. Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan'ın daha fazla AstraZeneca aşısı üretebilmesi için hammadde göndereceğini açıkladı.

Woman walks past sign reading vaccines out of stock

DW /Almanya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.