Hamas ve İsrail Gazze Şeridi’nde ateşkes konusunda anlaştı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail’in en çok satılan gazetelerinden Yedioth Ahronoth’un muhabirlerinden Itamar Eichner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İsrail güvenlik kabinesinin Gazze ateşkesini onayladığını açıkladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır tarafının Hamas yönetimine İsrail’in ateşkes kararını bildirdiğini ifade etti. Ateşkesin bu gece yerel saatle 02.00’de başlayacağını doğrulayan Zuhri, “Bu savaş, Filistin direnişinin İsrail’e karşı zafere ulaştığını ispat etmiştir.” dedi.

Zuhri, İsrail’in sonunda saldırıyı durdurmak zorunda kaldığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Sonunda düşman, halkımıza ve Kudüs’e yönelik saldırıyı durdurmak için boyun eğmek zorunda kaldı. Her durumda Filistin halkımızı korumaya kararlıyız ve işgal devletine ‘geri dönerseniz döneriz!’ diyoruz.”

İSRAİL BAŞBAKANLIĞI DA DOĞRULADI

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada da söz konusu bilgi doğrulandı. Açıklamada, “Mısır’ın önerisine dayanan karşılıklı ve koşulsuz ateşkesi kabul edildi” denildi. İsrail basınında çıkan haberlerde, yerel saatle 19.00’da toplanan güvenlik kabinesinin Gazze’de ateşkese varılmasını görüşeceğini yazmıştı.

Aynı haberlerde, Gazze’de ateşkese varılması için yapılan görüşmelerde 24 saat içinde ilerleme kaydedilmesi beklendiği belirtilmişti.

Tele1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.