Hacılar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde İfaza Tavafı yaptı

Hac ibadeti için kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 1,8 milyon Müslüman, Kurban Bayramı’nın ilk gününde İfaza Tavafı (ziyaret tavafı) yapmak üzere Mescid-i Haram’a gitti.

Hacıların, Arafat’tan döndükten sonra yapılması farz olan İfaza Tavafı için gelmesinden önce, Mescid-i Haram, avluları, koridorlar ve meydanlar en son teknoloji ekipmanlarla sterilize ve dezenfekte edildi.

Hacılar Tavaf-i İfaze yapıyor (SPA)

Hacılar Tavaf-i İfaze yapıyor (SPA)

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, hacıların güvenlik ve rahatlıklarını sağlamak amacıyla, kutsal alanlara girişleri için belirlenen yolları, sistematik planlar, prosedürler ve mekanizmalar ile özel olarak hazırladı.

aa

Hacılar Kurban Bayramı’nın ilk gününde şeytan taşlıyor (Fotoğraf: Ali Khamaj)

Yaklaşık 1,8 milyon Müslüman, bugün Kurban Bayramı’nın ilk gününde Arafat ve Müzdelife vakfesinin ardından Mina’da şeytan taşladı.

Müzdelife’den Mina’ya yürüyen hacılar, büyük şeytan olarak ifade edilen Akabe Cemresi’ne 7 taş attı.

AFP’nin haberine göre, yol boyunca gönüllüler Hacıların üzerine serinletmek için sular püskürttü ve ücretsiz su şişeleri ve atıştırmalıklar dağıtıldı.

Bu yıl hac mevsimi, Arafat’ta 48 dereceye ulaşan çok sıcak bir havada gerçekleştiriliyor.

Hacılar İfaza Tavafı’nın ardından Mina’ya dönecek. Teşrik günlerinde geceyi burada geçirecekler.

ad

Hacılar Kurban Bayramı’nın ilk gününde şeytan taşlıyor (Fotoğraf: Ali Khamaj)

ŞARKU'L AVSAT / MEKKE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.