Hacı adayları Rahmet Tepesi’ne çıktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Suudi Arabistan’daki Hacı adayları, Zilhicce ayının 9. gününe denk gelen bu sabah çeşitli organizasyon ve güvenlik planları doğrultusunda Arafat’a ulaşmaya başladı.

Mekke Valisi ve Merkez Hac Komitesi Başkanı Prens Halid El Faysal, Mina’da düzenlediği basın toplantısında, Terviye gününü Mina’da geçiren Hacı adayları arasında herhangi bir kaza veya salgın hastalık yaşanmadığını bildirdi.

Hacı adayları Arafat’taki Rahmet Tepesi’nde duruyor (Fotoğraf: Muhammed El-Manea)

Prens Halid, Hacı adaylarına hizmet eden güvenlik görevlisi, sağlık ve ağırlama çalışanı sayısının 150 bini aştığı bilgisini de verdi.

Hac ve Umre Bakanlığı, Hacı adaylarına yönelik hizmeti etkileyecek herhangi bir eksikliğe izin verilmeyeceğini ve hoş görülmeyeceğini bildirdi.

Arafat'taki hacılar (Fotoğraf: Adnan Mahdali)

Bakanlık ayrıca, teftiş ve saha ekiplerinin, kendilerine verilen hizmetlerin kalitesini değerlendirmek, takip etmek ve gelen şikayetleri istisnasız ele almak için sürekli denetleme turları düzenlediğini de duyurdu.

Hacı adayları Arafat’taki Rahmet Tepesi’nde duruyor (Fotoğraf: Adnan Mahdali)

Bu yılki Hac mevsiminde, Hac ile ilgili tüm meseleleri kolaylaştırarak ve ihtiyaçların günün her saatinde güvence altına alınmasına yardımcı olmak amacıyla ‘Rahman’ın Misafirleri’ne yönelik bir girişim ortaya çıktı.

Özellikle yaşlılara yardımcı olan bu program, hacıların ibadetlerini kolayca gerçekleştirebilmeleri için sunulan entegre hizmet sistemini içeriyor.

Kutsal topraklar / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.