Gence ve Mingeçevir’e füze saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu bazı yapılar hasar alırken enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.

“2’si ÇOCUK 5 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ”

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politikalar Departmanı Başkanı Hikmet Hacıyev’de saldırıya ilişkin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama yaptı. Hacıyev, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

“Kendisini insani ateşkesin arkasına saklayan Ermenistan silahlı güçleri, terör ve savaş suçu uygulamalarına devam ediyor. Gence ve Mingeçevir füze saldırısı altında. Can ve mal kaybı tespit edilecek.”

Gence’ye düzenlenen saldırıda 20’den fazla evin yıkıldığını ifade eden Hacıyev, 35 sivilin yaralandığını, 5 sivilin ise yaşamını yitirdiğini söyledi.

Hacıyev’in Resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

ERMENİSTAN’DAN AÇIKLAMA

Ermenistan Savunma Bakanı Basın Sekreteri Shushan Stepanyan, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak Azerbaycan’a yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmediklerini söyledi. Stepanyan, “Ermenistan tarafından Azerbaycan’a yönelik ateş açılmamıştır” dedi.

Ads by optAd360

AA: MİNGEÇEVİR’E ATILAN FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Anadolu Ajansı’nda yer alan haberde Azerbaycan hava savunma güçlerinin, Mingeçevir’e atılan füzeleri etkisiz hale getirdiği belirtildi.

“TÜRKİYE AZERBAYCAN’IN YANINDADIR”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Azerbaycan’a yönelik füze saldırısına ilişkin açıklama geldi. Twitter hesabından paylaşım yaparak “Türkiye sonuna Azerbaycan’ın yanındadır” diyen Kalın,’ın ifadeleri şöyle:

“Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır.”

(Tele1)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.