Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı 22 bin 835’e yükseldi

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarında şu ana kadar 22 bin 835 kişinin öldüğünü, 58 bin 416 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre, Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, son 24 saatte 113 Filistinliyi öldürdüğü ve 250 kişiyi yaraladığı belirtildi.

İsrail güçlerinin, son 24 saatte 12 ‘katliam’ gerçekleştirdiği de ifade edildi.

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, ise, İsrail’in saldırıları sonucu şu an kadar 43 sivil savunma görevlisinin öldüğünü, 180'den fazlasının yaralandığını bildirdi.

Basal, Gazze Şeridi’ndeki 18 sivil savunma merkezinden 10’unun yok edildiğini ve İsrail ordusunun Gazze’deki tüm altyapıyı kasıtlı olarak yok ettiğini belirtti.

Birim çalışanlarının Gazze’de birçok noktaya ulaşmasının İsrail güçlerince engellendiğini belirten Basal, çalışanlardan 5 kişinin ise bilinmeyen bir yere götürüldüğünü kaydetti.

Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler (BM) ve insan hakları kuruluşlarına, ‘Gazze Şeridi’nde yürütülen kanlı savaşın’ durdurulması için derhal ve acilen harekete geçme çağrısında bulunan Basal, “Geriye kalan sivil savunma ekiplerinin korunması için acil müdahaleye ihtiyaç var” dedi.

Gazze / Şarku'l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.