GAZZE'deki soykırımın kanlı gölgesinde; Bugün "10 ARALIK İnsan Hakları Günü"

Tüm insanlık için hakların öneminin vurgulandığı "Dünya İnsan Hakları Günü", 10 Aralık 1948'den bu yana kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde yer verilen ilkeler 1948’de olduğu gibi günümüzde de güncelliğini korumaktadır.

Diyoruz da her günümüz Gazze'de katledilen çocukların ve masum insanların katline ilişkin haberleri izlemekle ve üzülmekle geçiyor.

"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi" Eli kanlı, bebek katili Netanyahu ve destekçileri konu edilince sadece bir göstermelik "hikaye" olarak kalıyor.

Katliam ve soykırım her gün devam ediyor. İki ayda 17.700 insan canı aldılar. Halen de doymuyorlar..

Tüm insanlık alemi de, kuru beyanlardan ve protesto toplantılarından öte bir şey yapmıyor / yapamıyor..

Herkes seyrediyor, seyrediyor..

İsrail saldırılarında ölen çocukların fotoğrafları Gazze'deki bir binanın enkazı üzerinde sergilendi

10 Aralık Günlerinin, gerçek anlamda insan haklarının korunduğu, soykırımcıların cezasız kalmadığı, hukukun, sosyal adalet ve eşitliğin uygulandığı günlere vesile olmasını diliyoruz.

BURSA ARENA E'GAZETE

...

(Fotoğraflar TRT Arşiv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.