Gazze'de İsrail uçaklarının vurduğu, (içinde AP ve Al Jazeera ofisleri de bulunan) 13 katlı bina çöktü

    BURSA ARENA / Haber MerkeziPlay Video

İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurdu.

Cela adlı 13 katlı bina İsrail savaş uçaklarından atılan birkaç füzeyle vuruldu.

Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri ile avukatlık bürolarının da olduğu binada 60 daire bulunuyordu.

Gazze'de vurulan 13 katlı bina çöktü

Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu binanın vurulacağı İsrail tarafından duyurulmuştu.

Al-Jazeera'nın Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh, İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söylemişti.

Gazze'de vurulan 13 katlı bina çöktü

Ayrıca Al-Jazeera televizyonu yaptığı yayında söz konusu bina sahibi ile İsrail istihbaratından bir subayın telefon görüşmesini ekranlara yansıtmıştı.

AP Başkanı'ndan açıklama

Amerikan Associated Press haber ajansının Başkanı ve CEO'su Gary Pruitt, İsrail ordusunun Gazze'de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Pruitt, açıklamasında, "AP ofisine ev sahipliği yapan binaya yapılan oldukça rahatsız edici İsrail saldırısı karşısında şoke olduk ve dehşete düştük" sözlerine yer verdi.

Al Jazeera: İsrail'in yaptığı barbarca bir eylemdir

Al Jazeera televizyonu da saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir" denildi. 

Altun'dan İsrail'e tepki

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından İsrail'e tepki gösterdi. Altun, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Gazze’de Associated Press ve Al Jazeera ofislerini hedef alan işgalci İsrail, basın özgürlüğüne de darbe vuruyor. Katliamlarını gizleyebilmek için basın merkezlerini vuran İsrail’in bu alçak saldırılarını lanetliyorum."

Al-Jazeera - Amerikan Associated Press ve TRT

Anahtar Kelimeler:
İsrailGazzeFilistin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.