Fransız ordusu, Dedeağaç Limanı'nı mı kullanacak?

Yunanistan'ın doğusunda Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç bölgesindeki limanın, Fransa ordusu tarafından kullanılacağı öne sürüldü.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve ekibinin 3 Haziran 2023 tarihili Yunanistan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç ve Meriç bölgesine yaptığı gizli ziyaret dikkat çekmişti. Yunan basınında yer alan haberlere göre, önceki gün Dedeağaç Liman Müdürü Konstantinos Hacimihail, Fransa Kara Kuvvetleri Stratejik Nakliye ve İkmal Destek Merkezi subaylarıyla bölgede toplantı yaptı. 

FRANSIZ ORDUSU DEDEAĞAÇ LİMANI'NI MI KULLANACAK?

ABD ordusundan sonra Dedeağaç Limanı'nın Fransız ordusu tarafından kullanılacağı iddia edildi. Yunanistan ve Fransa arasında 28 Eylül 2021'de imzalanan Savunma ve Güvenlik Alanlarında İşbirliğine Yönelik Stratejik Ortaklık Anlaşması, 8 Ekim 2021'de Yunanistan Parlamentosu tarafından onaylanmıştı.

Söz konusu anlaşmanın ikinci maddesinde taraflardan birinin silahlı saldırıya uğraması halinde diğer tarafın bu hususta yardım edeceği belirtildi. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.