Fas depreminde can kaybı 1.037'ye ulaştı

Fas İçişleri Bakanlığı, 6,8 büyüklüğündeki depremde can kaybının en az 1037 kişiye ulaştığını açıkladı. Bazıları ağır olmak üzere yüzlerce kişi de yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin merkez üssünün Marakeş'in 71 km güney batısında Yüksek Atlas Dağları'nda, 18,5 km derinlikte olduğunu açıkladı.

Bakanlık, Marakeş'te ve güneyde depremden etkilenen bölgelerde ölümlerin olduğunu söyledi.

Depremin merkezi olan dağlık bölgede enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin olduğu, ancak yolların hasar görmesi ve heyelan nedeniyle bölgeye ulaşımın sınırlı olduğu bildiriliyor.

deprem Fas

KAYNAK, REUTERS

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Geçici bir rapora göre, deprem el-Huz, Marakeş, Ouarzazat, Azilal, Chichaoua ve Taroudant bölgelerinde oldu" denildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, başsağlığı dileklerini ilettiği açıklamasında "Türkiye yaraların sarılması için her türlü desteği sağlamaya hazırdır" ifadesini kullandı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Delhi'de bugün başlayan G20 zirvesinde yaptığı konuşmada uluslararası toplumun Fas'a yardım edeceğini söyledi.

G20'ye katılan diğer liderlerden de başsağlığı ve destek mesajları paylaşıldı.

BBC

Anahtar Kelimeler:
DepremFasMarakeş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.